Fika med Hanna Logo.png

Vild sommar njutning!

Hej i sommarvärmen.. Vilken värme vi har fått in, brukar inte gnälla men när det blir 30 + lite mera så är det för mkt. Det är tredje sommaren som det blir så här varmt, hur länge orkar man?? Framför allt när man har en liten och en mellan som inte klarar värmen på samma sätt. Men men snart kommer väl svalkan, regnet och åskan. Så man får njuta av kylan i ett par dagar.


Baksugen i värmen: Självklart vill man baka varje idag, men ibland så går det inte. Ska man baka i denna värmen så vill man helst undvika ugnen så mycket som mjöligt. Så då får man komma på svalkande dessert istället.


Dessert namn: När man kommer på nya desserter så är det inte lätt att komma på namn. Man blir ju galen när man inte kommer på något. Jag har en vän som är kock och han sa till mig:

- Många lyxkrogar använder ju bara ett ord nu förtiden på menyn.🤣 ja, tydligen är det så man ska tänka nu för tiden!! Så här kommer den nya dessert som man kom på själv. Men namnet fick man extra hjälp med, ibland står det allt för stilla i huvudet.


Vild sommar njutning.. En härlig dessert med hallonpannacotta, röda vinbär och rosa choklad.

Vem skulle inte njuta av denna under sommaren.👌🏻

Choklad äpple silikonform/eller en annan form: 150 gram rosa belgisk choklad (Vill du ha laktosfri, välj laktosfri choklad)


Gör så här: Jag använde denna silikonform: silikonform äpple! Smält chokladen över vattenbad och temperera choklad, häll chokladen i silikonformen och vänd runt så det hamnar över allt. Låt chokladen stelna till och kör en vända till. Ställ formen i frysen och gör nästa steg.

Hallonpannacotta: 1 st gelatinblad 100 gram frysta hallon 2 ½ dl vispgrädde (vill du göra laktosfri, välj laktosfri grädde istället). 1 msk strösocker


Gör så här: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 - 10 minuter. Häll grädde, strösocker och hallon i en kastrull, sjuda upp i några minuter. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen. Vispa runt tills gelatinbladet har löst upp sig, ställ åt sidan och låt det svalna av helt. Ta fram silikonformen från frysen och häll sen i hallonpannacottan till hälften och ställ in i frysen i 3 timmar. Röda vinbär: 70 gram röda vinbär färska 1 msk vatten


Gör så här: Jag använder silikonform: silikonform kupol 24 st! Häll röda vinbär i en skål och tillsätt vatten, mixa till en slät smet och häll upp i slikonformen och ställ in i frysen.


Choklad bitar: 1 påse never stop (Vill du göra laktosfri, välj laktosfri choklad


Gör så här: Till två portioner tog jag 10 st nerver stopp och la i en påse och bakade till lagom stora smulbitar. Väljer du flera portioner så tar du bara mera.


Silikonform äpple: Efter 3 timmar kolla om hallonpannacotta har stelnat i formen. Om den har gjort det, ta ut den från frysen och strö på krossad nerver stopp. Ta ut röda vinbär från frysen och lägg en halv kupol på chokladen. Häll sen på resten av hallonpannacotta, skulle den ha stelna så värm på den lite så den blir rinnande men inte varm. Ställ tillbaka i formen i frysen och låt den stå där ytligare i 3-4 timmar.

Dekoration: Hallon färska Röda vinbär färska Citronmeliss Timjan Choklad kakor/sockerkaka och smula valfritt (Välj laktosfri/glutenfri choklad kakor/sockerkaka och smula om du vill ha det).


2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla