Fika med Hanna Logo.png

Tunnbröd i stekpanna!

HejHej! Idag lyckades man få en liten lucka till att baka lite bröd. Blev extra sugen på att baka egen tunnbröd i stekpannan, för det har man aldrig gjort innan. Blev väldigt förvånad över hur enkelt och snabbt det gick att göra dom. Ett smarrigt och perfekt bröd till frukosten eller middagen.

TUNNBRÖD I STEKPANNAN CA 20ST:

4 tsk torrjäst 50 gram smör/margarin 3 1/2 dl ljummet vatten 1 msk vit sirap 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 4 dl rågsikt 4 dl vetemjöl


Gör så här:

1. Smält smöret i mikron eller i en kastrull och häll ner i bunken.


2. Blanda sen ner vattnet och torrjästen, tillsätt vit sirap och bakpulvret.


3. Till sist blandar vi ner vetemjöl och rågsikt. Knåda degen i maskinen i 10 min eller för hand i 20 min.


4. Nu tillsätter vi saltet och fortsätter att knåda i 4 min i maskiner eller 8 min för hand. Täck över bunken och låt degen stå och jäsa i 30 min i rumstemperatur.


5. Degen har jäst dubbel storlek, mjöla bakbordet och häll ut degen. Knåda degen lite lätt och dela upp i två lika stora bitar. Rulla sen ut degbitarna till en lång korv och dela upp varje korv i 20 st lika stora bitar.


6. Degen har jäst dubbel storlek, mjöla bakbordet och häll ut degen. Knåda degen lite lätt och dela upp i två lika stora bitar. Rulla sen ut degbitarna till en lång korv och dela upp varje korv i 20 st lika stora bitar.


7. Ta fram en torr stekpanna och värm upp den på medel hög värme på spisen. Lägg ner tunnbrödet i stekpannan och grädda i 2 min på varje sida. Under tiden som tunnbrödet gräddas kan du fortsätta att göra nästa tunnbrödet.


8. Lägg upp tunnbrödet på ett galler och täck över med en bakhandduk, stappla på med tunnbröden på varandra och fortsätt så tills du har gjort alla degbitar till en hög med tunnbröd.

✶Sen är det bara att äta och njuta✶

Lycka Till

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla