Fika med Hanna Logo.png

Tårtbotten 3-lika delar

Så här bakar jag oftast mina tårtbottnar!

Dom blir helt perfekta och dessutom är dom laktosfria!

Tårtbotten 3-lika delar, som man säger lika delar ägg, mjöl och socker i lika stora glas.

(Jag ska visa och förklara!)

Knäck äggen i ett glas och häll upp lika mycket strösocker i ett annan glas. Det ska vara samma mängd som det är i glaset med äggen. Ta sista glaset och fyll upp med hälften av vetemjölet och hälften av potatismjölet så det blir lika mycket som dom andra glasen. Häll sen vaniljsocker, bakpulver i glaset med mjölet och potatismjölet!

Första bilden visar⤴️

Antal ägg som du behöver efter storleken på bakformen:

2 ägg = 18 cm diameter

3 ägg = 20 cm diameter

4-5 ägg = 24 cm diameter

5-6 ägg = 26 cm diameter

Bakpulver som du behöver till äggmängden:

1 tsk = 2-3 ägg

1 1/2 tsk = 4-5 ägg

2 tsk = 6 ägg

Vaniljsocker som du behöver till äggmängden:

2 tsk = 2-3 ägg

3 tsk = 4-5 ägg

4 tsk = 6 ägg

Gräddningstid, längst ner i ugnen:

20 min = 2 ägg

25-30 min = 3-4 ägg

35-40 min = 5-6 ägg

45-50 min = 7-8 ägg

Sätta ugnen på 175° grader

Tänk På Detta: Tiderna kan variera beroende på vilken ugn man har hemma. Öppna inte ugnsluckan under dom första 20min. För då sjunker tårtbotten ihop. Ta en sticka och känn i mitten på kakan för att se om den är klar. Är stickan helt torr så är den färdig gräddad! Skulle stickan vara lite kladdig så behövs det några minuter till.

133 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla