Fika med Hanna Logo.png

Stekta äggkakor

Uppdaterat: 15 dec. 2021

Solen skiner och vädret är helt underbart idag. Påsken närmar sig med stormsteg, jag fortsätter med påsk temat. Då passar det verkligen med ett nytt bakverk på detta och det blir ifrån Tyskland (Spiegeleierkuchen) heter detta som jag har gjort. Den blir faktiskt god och smakar ljuvligt gott. Konsistensen blir som en macka med stekt ägg på. Självklart kommer jag dela med mig av detta underbara bakverket.

Luftig Sockerkaka: 3 ägg 2 dl socker 2 ½ dl vetemjöl 3 tsk vaniljsocker Ett knivsudd med vaniljpulver 1 ½ tsk bakpulver 2 dl grekisk yoghurt 2 msk vatten Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°C grader.

2. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och vaniljpulver tills det blir pösigt. Vispa sen ner mjöl, bakpulver, vatten och grekisk yoghurt tills allt har blandat sig.


3. Häll smeten i en smord ugnsform ”35x24 cm” och rädda i mitten på ugnen i cirka 50-60 minuter. Låt sockerkakan svalna innan du tar ut den från formen.


4. Ta sen ut sockerkakan från formen och plasta in den. Diska nu rent formen och täck formen med plastfolier. Se till att du får ett jämnt lager och inget håll nån stans.

Vaniljpudding: 3 tsk vaniljsocker Ett knivsudd med vaniljpulver 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1/2 dl strösocker 3 gelatinblad


Gör så här: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5min. 1. Blanda socker, mjölk och grädde i en kastrull och vispa lätt för hand och koka upp tills du ser första bubblan.


2. Blanda sen ner vaniljsocker och vaniljpulver i kastrullen och låt allt koka ytligare i 5min. Krama ut gelatinbladen och vispa ner dom i kastrullen och ta av från platan.


3. Häll upp blandningen i en bytta och låt det svalna av helt. Häll sen vätskan i ugnsformen och ställ in i kylen i kyl i cirka 3 timmar och sen ställer du formen i frysen i 1 timme.

Fruktpurén: 2 msk mangopuré (barnmat) 2 dl Bravo smoothies (mango, passionsfrukt 1/2 dl vatten 3 st gelatinblad


Gör så här: 1. Börja med att blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 15 minuter. Blanda sen mangopuré, smoothies och vatten i en kastrull och värm upp fruktpurén.


2. Krama ut vattnet i gelatinbladen och vispa ner det i fruktpurén. Häll upp i en silikonform med små kupol och låt den svalna av utan att stelna.


3. Ställ sen in silikonformen i frysen och låt den stelna i 3tim.

Sätt ihop allt: 1. Ta ut ugnsformen från frysen och ta fram sockerkakan. Lägg nu sockerkakan i ugnsformen och tryck till lite lätt. Plasta över formen och ställ in den i frysen i 2 timmar.


2. Ta ut ugnsformen från frysen och ta fram ett serveringsfat. Ta ut innehållet från ugnsformen och ta av plasten, skär bort 1/2 cm på kakans kanter.


3. Ta nu fram fruktpurén från frysen. Lägg nu kupolerna på kakan med några center mellanrum. Du väljer själv hur många bitar du vill göra.


4. Ställ nu lägg hela kakan på serveringsfaten och ställ in i kylen och låt den tina i 2-4timmar.


5. Du kan känna om kan har blivit mjuk. Skär sen upp bitar så att alla får en fruktpurékupol och servera.

Lycka Till55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Påsktårta