Fika med Hanna Logo.png

Sockerkaka i ölburk

⁕2018-07-12⁕

När man står och bakar så kommer man på alla möjliga idéer under tiden. Så varför inte testa att baka i en ölburk? Självklart är den tvättad både utan på och innan för. Även kakan innehåller ingen öl utan en helt vanlig sockerkakasmet.

Ölburken: Börja med att klippa upp en bit på toppen på burken. Tvätta noggrant utan på och innan för. Sen smälter du lite smör och häller det i burken, rullar runt burken i handen så det hamnar smör över allt. Sen häller du i ströbröd och gör exakt samma sak. Ställ nu burken åt sidan så ska vi göra sockerkakasmeten. Smeten räcker även till en vanlig storlek på sockerkaksform. Jag vet inte hur många burkar smeten räcker till, efter som jag provade bara med en.

Sockerkakasmet Recept: 4 st ägg 2 dl strösocker 1 dl mjöl 1 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk äkta vaniljsocker

Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°C grader.


2. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt. Blanda sen ner alla torra ingredienser i en bunke och skita ner allt i äggblandningen. Vänd varsamt runt tills allt har blandats sig ordentligt.


3. Häll smeten till hälften i burken och ställ in i mitten på ugnen i ca 25 min. Ta ut burken och låt den svalna helt. Sen när burken har svalnat av helt så klipper du upp ett större håll.


4. Sen vänder du burken upp och ner så ska kakan komma ut av sig själv. Lycka Till❧

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla