Fika med Hanna Logo.png

Skummande värre med sommarsmak

Hej Hej. Idag testade jag på att göra något som man har längtat efter. Nämligen chokladskum som smälter i munnen. Till detta så får det bli en härligt smak av sommaren typ som hallon.

När man gör chokladskum så behöver man en ingrediens som man måste beställa hem först. För det är något man inte kan köpa i affärer.


Gå in på: www.wgs.se Där köper du Soy lecitin 400 gram (291kr)

Chokladskum: 85 gram mörk choklad 2 dl vatten 5 gram soy lecitin 1 stavmixer


Gör så här: 1. Börja med att hacka chokladen i bitar och häll ner i en kastrull. Tillsätt vattnet och vispa/rör i hop allt på svag värme tills chokladen har smält.


2. Häll upp choklad vätska i en värmetålig skål och ställ in i kylen i 10min.


3. Ta ut skålen från kylen och häll nu i soy lecitin i choklad vätskan.


4. Ta stavmixern och luta den lite åt sidan. Kör full effekt och kör tills du får massa skum, ta fram en ny skål som tål att ligga i frysen.


5. Ta fram en sked och skopa upp all skum och fyll skålen som ska in i frysen. Fortsätt att mixa fram massa skum och fyll skålen nästan ändan upp till kanten.


6. Ställ in skålen i frysen och låt den stå minst 1-4 timmar.Hallonkräm i spiralform: 500 gram färska/frysta hallon 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 msk potatismjöl 3 msk vatten 1-2 st spiralformer


Gör så här: 1. Koka upp hallon, strösocker, vaniljsocker i en kastrull på medel värme. Tills hallonen har blivit mosiga och sockret har smält.


2. Gör en redning av vattnet och potatismjölet och vispa ner det i kastrullen.


3. Fortsätt att koka upp hallonkrämen tills den har blivit tjock. Om du inte vill ha kvar fröna kan du sila av dom igenom en trådsil.


4. Fyll upp spiralformen och låt krämen svalna av något innan du lägger in den i frysen i 2-4 timmar.Mini Maränger: (Det går bra att köpa färdiga med) 1 äggvita 4 msk strösocker 1 krm ättika / citron 1 spritspåse


Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 100°C grader, klä en plåt med bakplåtspapper.


2. Vispa äggvitan till ett fast skum i en ren bunke tillsammans med ättika/citron låg hastighet.


3. Tillsätt sen strösockret lite i taget under tiden du vispar. Fortsätt vispa till ett hårt skum (vänd bunken upp och ner, sitter marängen kvar är den klar).


4. Fyll spritspåsen med maräng och klipp av en liten bit på spritspåsen spets. Spritsa ut minimaränger på plåten och kör på tills du inte orkar mera^^.


5. Det går även bra att göra lite större om du inte orkar göra så små som jag gjorde.


6. Ställ in plåten i mitten på ugnen och grädda i 30-60 min minuter.


7. Låt marängen svalan av och förvara dom i en lufttät burk och ställ in i ett skåp tills du ska äta dom. Marängerna håller i flera veckor.Sockerdroppar: 1 dl strösocker 1/2 dl vatten 1 pipflaska


Gör så här: 1. Häll socker och vatten i en skål, ställ in i mikron och värm i 5 min. Tills du har något trögflytande vätska.


2. Fyll upp i pipflaska och ställ åt sidan tills vi ska använda den.

Montering: 1. Ta fram så många tallrikar/skål du behöver. Lägg ut den frysta spiralen med hallonkräm på tallriken/skålen.

2. Ta ut chokladskummet ut från frysen, ta en sked och skopa upp chokladskummet. Placera ut skumt på ena sidan av spiralen.

3. Ta färska hallonen och placera ut dom vid spiralen. Fyll hallonen med sockerdroppar och gör sen några droppar på tallriken.

4. Smula lite maränger på chokladskummet och sätt lite maränger här och där. Avsluta med några blad från en färsk ört, jag körde på citronmeliss.


🌸Lycka Till🌸 Ha en underbar helg och var rädd om er, kram kram!

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla