Fika med Hanna Logo.png

đŸŒ±Say cheese

Uppdaterat: 10 maj 2021

Vegansk krÀmig cheesecake med citron & genomskinlig citron mirror glaze.

Hur gÄtt lÄter inte detta? BÀst av allt, denna gÄr sÄ mkt fortare att göra nÀr sötsuget kommer smygandes.


OBS: Om du INTE vill göra den genomskinliga citron mirror glazen sĂ„ gĂ„r det kanon bra att hoppa över det steget. Servera din goda cheesecake som den Ă€r. ❋Ost silikonform: Den har jag köpt pĂ„ Wish!

Vegansk cheesecake med citron & genomskinlig citron mirror glaze:

Botten:

150 gram smÀlt mjölkfritt margarin 300 gram digestivekex

Fyllning: 300 gram pÄMackan 500 ml Aito Oat for Whipping 2 citroner - saft + skal

2 msk strösocker 4 tsk vaniljsocker

NÄgra droppar vegansk gul pastafÀrg/pulverfÀrg


Genomskinlig mirror glaze med citron: 300 gram strösocker

300 gram vatten 2 1/2 pÄse vegegel 2 msk citronsaft NÄgra droppar vegansk gul pastafÀrg/pulverfÀrg

Gör sÄ hÀr, botten:

1. Krossa digestivekexen i matberedaren eller förhand i en skÄl, tillsÀtt det smÀlta mjölkfria margarinet och blanda runt för hand eller i matberedaren.


2. Ta fram din springform 22cm eller 24 cm i diameter och tÀck botten med bakplÄtspapper. 3. HÀll ut digestivekex blandningen i springformen och platta ut med hjÀlp av ett glasets botten, stÀll in i kylen tills vidare.


Gör sÄ hÀr, fyllning:

1. TvÀtta noggrant av citronerna under vatten och torka sen av dom, riv av skalet pÄ en tallrik och pressa ut saften i ett glas/skÄl. Se till att du inte fÄr med nÄgra kÀrnor.


2. Ta fram en stor skÄl och en elvisp/bakmaskin med ballongvisp, hÀll ner bÄda Aito Oat for Whipping och vispa tills du fÄr en fluffig grÀdde. 3. HÀll sen ner bÄda förpackningarna av pÄMackan, strösockret, vaniljsocker, citronskal + saften och gul fÀrg. Vispa snabbt ihop allt sÄ att allt blandar sig och att det inte blir nÄgra klumpar kvar frÄn pÄMackan.


4. Ta ut springformen frÄn kylen och hÀll nu ner den krÀmiga fyllningen och jÀmna ut allt. Det Àr viktigt att du fÄr en jÀmn ytan pÄ fyllningen, stÀll nu tillbaka springformen i kylen och lÄt den stÄ dÀr i 20-30 min.


Gör sÄ hÀr, genomskinlig mirror glaze:

1. HÀll ner alla ingredienser i en stor kastrull och vÀrm pÄ medel hög vÀrme under vispning.


2. LÄt allt koka tills sockret har smÀlt + 5 min till. HÀll sen mirror glazen igenom i en trÄdsil ner i en kall skÄl med pip eller kana.


3. LÄt temperaturen pÄ mirror glazen gÄ ner till 20°C grader. 4. Ta fram en stor bricka/ugnsform och placera ett glas/mellan stor skÄl i mitten.


5. Plocka fram din cheesecake frÄn kylen och skÀr runt med en kniv innanför kanterna och ta försiktigt bort springformen & bottenformen + bakplÄtspappret.


6. Placera din cheesecake pÄ glaset/skÄlen och hÀll nu ett tunt lager med den genomskinliga mirror glazen. Ta bort droppet runt om och stÀll cheesecaken pÄ serveringsbrickan.


7. StÀll in i kylen om du inte ska Àta den med en gÄng, servera annars dina fika sugna gÀster och njut av din hÀrliga krÀmiga veganska cheesecake med citron.

❋Tagga gĂ€rna mig pĂ„ Facebook/Instagram och visa era goda krĂ€miga veganska cheesecake. ❋Följ gĂ€rna mig pĂ„ Facebook/Instagram: @fikamedhanna

❋Bjuder Ă€ven pĂ„ en hĂ€rlig video!609 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla