Fika med Hanna Logo.png

Prästkrage mördegskakor

Veganska prästkrage mördegskakor som är gudomligt goda. Hur vackra är inte dessa fina blommor? Perfekt att ta med på pickniken.

Prästkrage mördegskakor: 100 gram mjölkfritt margarin (bakning) 1/2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 1/4 dl vetemjöl 1 st vit ätbart pulver (vegansk) 1 st gult ätbart pulver (vegansk) 1-2 st prästkrage utstickare


Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 160-170°C grader och klä 2 eller flera plåtar med bakplåtspapper.


2. Blanda snabbt ihop mjöl, margarin, vaniljsocker och strösocker förhand eller i en matberedare till en deg.


3. Plocka ut en liten bit deg som är lika stor som en golfboll. Färga den biten med gult ätbart pulver tills den blir helt gul. Lägg den åt sidan tills vidare.


4. Ta den stora biten och färga den med vit ätbart pulver. Så att den blir helt vit, lägg den mellan två bakplåtspapper och kavla ut degen. Den ska bli 1/2 cm tjock platta och lägg degen sen med bakplåtspappret runt om på en skärbräda.


5. Lägg in den i frysen i 10 min, stansa sen ut prästkragar och lägg dom bakplåtspappret tills det inte finns plats längre. Ta den gula degen och ta små bollar och lägg dom i mitten på prästkragarna. Platta lätt ut dom och gör sen små håll med en gaffel/tandpetare.


6. Grädda i mitten på ugnen i 6-8 min, se till att dom inte bränns vid för det går fort mot slutet. Låt prästkrage mördegskakorna svalna av på plåten. Flytta dom sen försiktigt över till ett fat och servera. Eller förvara dom i en tättslutande burk med lock.


Pst... (Vill du ej göra veganska kan du byta ut margarinet till vanligt smör/margarin)


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla