Fika med Hanna Logo.png

Päronpaj dessert

Hej Hej!

Tänk vad mycket man kan skapa med att komma på något helt nytt. Idag blev jag riktigt sugen på en päronpaj med vaniljsås. Men inte på någon helt vanlig päronpaj utan på mitt sätt och som blir så mkt roligare att bjuda gästerna på.

Päronkaviar: 100 ml päronjuice 2 msk honung 1 gram agar agar (finns i mataffären) Kall neutral olja Grön karamellfärg Pipflaska


Gör så här: 1. Kyl ner oljan i ett stor dricksglas i kylen eller i frysen tills den når en temperatur på 4-5°C grader.


2. Koka upp päronjuice, agar agar, karamellfärg och honung i en kastrull. Vispa under kokning i 2-3 min, ställ åt sidan och låt vätskan svalna av något. Fyll upp pipflaskan med

päronjuice.


3. Ta fram glaset med oljan, droppa päronjuicen i oljan så att du får små pärlor.


4. Låt pärlorna ligga kvar i oljan i några minuter. Skölj päronkaviaren i en sil under kallt vatten, låt vattnet rinna av ordentligt innan du häller ut kaviaren på ett hushållspapper.


5. Torka päronkaviaren lite lätt och häll över till en tätslutande burk. Ställ in burken med kaviaren in i kylen tills du ska använda den.

Vaniljskum: 270 ml mjölk 1 vaniljstång 3 tsk vaniljsocker 3 gram lecithin de soy (finns att köpa hos: werners gourmetservice) Stavmixer

Gör så här: 1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna, lägg allt i en kastrull med mjölken och vaniljsocker. Koka upp allt i 3-4 min och plocka ut vaniljstången.

2. Häll upp vätskan i en stor skål och ställ åt sidan för svallning.

3. Tillsätt lecithin de soy och blanda allt med en stavmixer. Luta skålen så att du får ner all vätska till ena sidan. Kör med full effekt med stavmixern så att du får massa skum på den andra sidan. Ställ åt sidan tills vidare.

Smulor: 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker 100 gram smör


Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 200°C grader och klä en plåt med bakplåtspapper.


2. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg, smula sen ut allt på plåten och grädda i mitten på ugnen i 10-15 min tills smulorna har fått en ljusbrun färg.


3. Smula sen ner smulorna för hand ner i en skål och ställ åt sidan för svallning.

Dags för montering: 1. Ta fram så många assietter/skålar du behöver, lägg upp en snygg hög med smulor i mitten på assietten/skålen. Toppa sen med päronkaviar på smulhögen och lägg 1-2 skedar med vaniljskum på nästan allt. Dekorera med en kvist citronmeliss blad, servera dina gäster och njut av den nya varianten på päronpaj.

💕Följ gärna mig på Instagram, Facebook: @Fikamedhanna 🌱Självklart kommer jag följa dig också. Ha en mysig 1 maj! Kram kram🌷

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla