Fika med Hanna Logo.png

Mini rulltårta

Godkväll Godkväll.

Vem kan motstå en klassisk härlig liten rulltårta bit när våren är på vägen? Att baka en rulltårta är så enkelt och det går så fort. Alla kan göra en härlig rulltårta och fylla den med massa godsaker. Den är även laktosfri!

Klassisk Rulltårta: 3 ägg 1 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 dl vatten (Jag tillsätter oftast vaniljsocker) (2 tsk vaniljsocker)


Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 250°C grader.

2. Vispa ägg och strösocker så det blir riktigt poröst. Sikta sen ner hälften av potatismjölet och blanda lätt runt med en slickepott. Tillsätt sen resten av potatismjölet, vatten, bakpulver och vaniljsocker.


3. Blanda runt allt tills det blir en fin och slät smet. Ta fram en plåt med bakplåtspapper, häll på smeten i mitten och dra ut till ett jämnt lager med slickepotten. Ställ in plåten i mitten på ugnen och grädda i 5 min, i slutet går det rätt fort.


4. Ta ut rulltårtan från ugnen och strö på lite strösocker på toppen så det hamnar över allt.


5. Lägg på ett nytt bakplåtspapper över rulltårtan och lägg gallret sen över allt. Håll i gallret med plåten under och vänd allt upp o ner försiktig så det inte går sönder eller ramlar utan för.


6. Låt sen rulltårtan svalna på gallret innan du dra på sylten eller annan god fyllning. Rulla rulltårtan på långsidan och fortsätt tills den tar slut. Sen är det bara att börja äta, vill man så kan man dekorera rulltårtan innan man äter upp den. Mums mums. ✩Lycka Till Nu

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla