Fika med Hanna Logo.png

Marabou chokladbollar med tuttifrutti

Chokladbollar är en stor favorit och alla älskar dom. Chokladbollar har alltid uppskattat som fika hos båda dom små och stora. Dom är enkla att göra och alla kan baka dom.

Sen kan man välja själv hur dom ska smaka och se ut.

Chokladbollar med pärlsocker, 30 st: 100 gram margarin 1/2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 3 msk kakao 3 dl havregryn 4 msk kallt kaffe 1 dl riven Marabou choklad 1 dl hackad Marabou choklad 1 påse tuttifrutti till garnering


Gör så här: 1. Blanda ihop margarin, socker, vaniljsocker, kakao, havregryn, marabou chokladen och kaffet för hand eller i en matberedare.


2. Ta fram två skålar, den ena skålen häller du i pärlsockret och den andra skålen ska vi lägga alla chokladbollar som är klara.


3. Ta en klick smet och tryck in några hackade marabou chokladbitar och rulla till bollar i händerna. Lägg dom sen i skålen med pärlsockret och täck bollarna ordentligt med tuttifrutti strössel.


4. Sen flyttar du över dom till den andra skålen, när all smet är slut och du har fått ihop chokladbollar. Så ställ in skålen i kylskåp så att chokladbollarna har stelnat.


5. Sen är det bara att äta för fullt. Sen är det bara att testa allt man vill fylla chokladbollar med och vad man ska ha för gott strössel eller garnering till.

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla