Fika med Hanna Logo.png

Leopard Frallor!

Hej hej.. Idag bakade man frallor och blev extra sugen på att hitta på något annorlunda denna gången. Så det blev ljuvligt goda, frasiga frallor som ska likna leoparden..


Leoparden: När man letar i den djupaste djungeln så hittar man leoparden🐆 Här hemma hittade jag mina mumsiga leopard frallor i ugnen.


Receptet: Självklart kommer jag dela med mig av receptet..

~Steg 1~ Leopard frallor 14st: 5 dl vatten 1 msk torrjäst 1 msk vit sirap 1 dl olivolja 1 tsk salt 10-12 dl vetemjöl


Gör så här: 1. Blanda ner alla ingredienser utan saltet i en bunke, knåda degen i 5 min med maskin eller 10 min för hand. Tillsätt salter och knåda ytligare i 5 min med maskin eller 10 min för hand.


2. Plasta över bunken och låt degen jäsa i 60 min på ett varmt ställe. Mjöla bakbordet och häll ut degen och dela sen upp degen i 14 st lika stora bitar. Forma degbitarna till bollar och lägg dom på plåtar med bakplåtspapper.


3. Täck sen över med en bakhandduk och låt frallorna jäsa i 30-40min på ett varmt ställe. Under tiden kan du sätta ugnen på 200°C grader.


~Steg 2~

Smeten/Topping: 3 dl vatten 2 1/2 dl rismjöl 1 msk olja 1 tsk salt 1 tsk strösocker 1 msk torrjäst


Gör så här: 1. Blanda ner alla ingredienser i en skål och vispa till en slät smet. Ta fram dina färdig jästa bullar och lägg på 1 msk med smeten.


2. Ställ in plåten i mitten på ugnen och grädda tills frallorna får en fin färg.


3. Lägg dom på ett galler och låt dom svalna av helt innan du äter upp dom.


Lycka Till


17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla