Fika med Hanna Logo.png

Kokosmums!

⁕2018-01-13⁕

Härliga och fluffiga koksmums täckta med kokoschoklad, som smälter i munnen. Kärt barn har många namn, så himla lätta att göra också. Jag använde en liten form som gör att mina rutor blir tjockare. Man kan även använda en större form så blir dom tunnare.

Kokosmums räcker till ca 12 st stora rutor. Recept: 4,5 dl strösocker 0,75 dl florsocker 1,5 dl kallt vatten 1,5 msk gelatinpulver 1,5 dl hett vatten


Garnering: 6 dl kokos 3 msk kakao 3 tsk vaniljsocker


Gör så här: 1. Börja med garneringen: Blanda ordentligt med kokos, kakao och vaniljsocker i en skål. Ta fram formen som du vill använda, själv tog jag en ugnsform som är ca 20 x 26 cm och klä den med bakplåtspapper och strö över med garneringen i botten på formen så det täcker, för vi ska spara resten till slutet.


2. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke och börja vispa. Nu blandar du gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en tillbringare som klarar kokheta vattnet. Häll en tunn stråle med den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp tills massan är vit och fluffig.

3. Du kan vända bunken upp och ner. Kommer det inget så är den färdig vispad. Klicka ut smeten jämnt ovanpå garneringen och sen täcker du uppe på så att allt täcker. Spara lite till kanterna, låt formen stå i kylen och stelna i ett par timmar.


4. Lyft över skumkakan på en skärbräda och skär den i bitar. Doppa kanterna i garneringen så det täcker alla kanter. Förvara kokosmumsen i kylskåpet.

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla