Fika med Hanna Logo.png

Körsbärsträdet

Hej Hej.. För snart en vecka sen så åkte vi till huset för att gå igenom det lite bättre. Man kommer ju inte ihåg så mycket när vi gick på visning. Så ville jag även veta mera om våran tomt, såg att vi har två träd också. Men det är ju svårt och se vad det ska bli, dom såg rätt gamla ut. Hmm..


Hur gamla är träden? Kan säga att vårt hus är 107 år gammalt och träden är lika gamla. Whaoo, det är inte illa att dom fortfarande lever och blommar ut. Ett av träden är ett plommonträd som blommar ut och ger väldigt många plommon. Hahaha, vi som knappt äter plommon! Sen har vi ett mycket speciellt träd som bjuder på en magisk föreställning varje VÅR! Till och med grannarna älskar att stå och titta på trädet.


VI får ALDRIG kappa ner trädet! Man blir bara mer och mer nyfiken på vad det är för ett TRÄD!! Vad kan det vara för ett träd? När man vi ändå stod och pratade om träden, så blev jag mer nyfiken på vart det fanns: Japansk körsbärsträd som man kan åka och titta på våren! Till svar fick man: Du behöver inte gå långt, för det är trädet som alla älskar på våren. Jippi, jag får äntligen ett japansk körsbärsträd på min egna tomt!


Detta kommer bli den mysigaste våren någonsin, få sitta under trädet som blir 108 år med mina barn & sambo.


Tanken slog mig, varför inte köpa en ny japansk körsbärsträd och plantera med barnen & sambon? Vid det andra japanska körsbärsträdet och ha det som vårt egna träd som vi sätter när vi flyttar in? Se det växa år efter år och tills vi blir gamla, sen när barnen blir gammal så har dom sitt träd att räkna åren på!


För man vet ju aldrig när det gamla japanska körsbärsträdet slutar att blomma! Så nu blir det att leta efter den rätta japanska körsbärsträdet som vi ska plantera.


7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla