Fika med Hanna Logo.png

Hjärtfrallor

Perfekt att servera på morgonen på alla hjärtans dag, ett gäng goda hjärtfrallor♡

Du behöver: ⋆2 msk honung ⋆1 msk vitsirap ⋆2 tsk salt ⋆3 msk oliv olja (vanlig olja funkar också) ⋆3 dl durumvetemjöl ⋆4-5 dl Manitoba Cream ⋆4 dl ljummet vatten ⋆Röd pastafärg/karamellfärg


Gör så här: 1. Blanda ner honung, sirap, vatten och 3dl durumvetemjöl i en bakbunke. Vispa med elvisp (degkrokar) eller med bakmaskin i 5min. Tillsätt Manitoba Cream och vispa i 8min, när det är 2min kvar så blandar du ner saltet och vispa noga så allt blandar sig.


2. Tillsätt nu pastafärgen/karamellfärgen och vispa tills allt har blandat sig. Det gör inget om du vispar en stund till, degen ska vara lite klibbig och ska släppa från kanterna. Smörj antigen samma bunke eller en annan med olja så det täcker över allt.


3. Lägg ner degen och täck över med plastfolier och en bakhandduk. Ställ bunken på ett varmt ställe efter som det tar längre tid när vi inte använder mera jäst. Nu kan det ta lång tid, så det är svårt att sätta en tid. För alla har inte lika varmt i köket.


4. Degen ska bli dubbelt så stor och få härliga luftbullor. Ta tag i kanten på degen och vik i degen till ungefär hälften, vik in hela degen med 4-5 vikningar, vänd degen med vecken nedåt och jäs vidare. Låt degen jäsa i 30-60min innan du gör nästa vikning.


5. Du kan bestämma själv hur många gånger du vill vika, ju mer man viker desto längre tid tar det innan brödet är klart. Jag kör mellan 2-6 vikningar, men det beror på när man ska starta brödbakandet.


6. När brödet har jäst klart och du känner dig nöjd så är det dags att baka ut degen. Mjöla bordet lite lätt och häll ut degen, när du häller ut degen så kommer du se massa trådar i degen och det är bra. Mjöla fingrarna så blir det lättare att hantera degen.


7. Forma degen till en bulle och platta ut den lite försiktigt och kavla ut degen tills den blir 1cm tjock. Stansa ut brödet med en hjärtform i önskad storlek, lägg hjärtfrallorna på en plåt med bakplåtspapper och täck över dom med en bakhandduk.

8. Under tiden dom jäser så kan du starta ugnen på 250℃ grader.


9. Fyll en värmetålig ugnsform och placera den längst ner på ugnen (botten) under tiden ugnen blir varm. När hjärtfrallorna har jäst till dubbel storlek, ställer du in dom i mitten på ugnen och grädda dom i 5min.


10. Sänk värmen till 225℃ och grädda hjärtfrallorna ytterligare i 10-15min tills dom har fått en härlig färg. När dom har är klara så lägg dom på ett galler och låt dom svalna helt under en bakhandduk.


11. Dela hjärtfrallorna på mitten och njut med valfri fyllning/pålägg. När du öppnar upp brödet så kommer du ser att du har många härliga lufthål i brödet.


12. Jag gillar när dom blir extra stora av sig. Sen får du en härlig god skorpa på brödet som kommer ge en härlig smak på brödet. Lycka till


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla