Fika med Hanna Logo.png

Hemmagjord chokladglass

Har du ingen glassmaskin?

Då ska du prova detta ljuvliga recept på hemmagjord chokladglass.

Vem älskar inte glass!

Ingredienser: 4 –6 portioner 200 g mörk choklad 3 dl standardmjölk 2 dl vispgrädde ½ ur skrapad vaniljstång / 1tsk vaniljpulver 5 äggulor 1 dl strösocker


Gör så här: 1. Koka upp mjölk, grädde, vaniljfrön eller vaniljpulver och ställ åt sidan. Vispa äggulor och socker till en fluffig smet.


2. Häll i den varma gräddmjölken och häll sen tillbaka allt i kastrullen. Sjud till 85°C grader under omrörning. Det får inte koka, då blir det en äggstanning. Ta från värmen och hacka chokladen, häll över den varma smeten och rör till en jämn massa.


3. Sila genom en sil och låt chokladsmeten kallna. Täck över med plastfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag. För då kommer chokladsmaken fram mycket mera. Men om du inte vill göra det. Så kan du ta fram en lagom stor form som du vill förvara glassen i.


4. Häll smeten i bunken och täcker över den med lock eller plastfolier och ställ in i frysen. Rör om efter 30min och fortsätt så tills glassen har fryst.


5. Det kan ta mellan 2-4tim så har du fått en ljuvlig god glass att äta sen med chokladsås och strössel. Njut av din hemmagjorda glass och bjud familjen/vänner.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla