Fika med Hanna Logo.png

Hallonpaj från MAX

Uppdaterat: 6 jan. 2021

⁕2018-01-28⁕ - ✴En av mina recept som blev en stor favorit hos många✴ Varje gång vi är på Max så blir det alltid en hallonpaj, det är tur att jag inte är där så ofta. För då hade jag säkert rullat fram, hahah. Men när man väl blir sugen på en hallonpaj enligt Max-modellen så vill man äta en stor bit av den! Så när jag köpte den sist så kollade jag vad dom hade för ingredienser i pajen. Poff det slog mig: Öhh det va ju inte så svårt, den här pajen är fylld med vaniljkräm, ett lager med härliga hallon och är toppad med knapriga smulor = KLAR! Börja baka!!

Dröm pajen som får en att njuta: Hallonpaj från Max Pajskal: 200 g kallt smör 5 dl vetemjöl 1 dl socker 2 tsk vaniljsocker


Fyllning 3 dl mjölk 7 msk vaniljkrämspulver 350 g hallon 1 msk potatismjöl 1/2 dl strösocker (Du behöver inte ha socker)


Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader.


2. Är hallonen frysta så tina dom lite, men inte för mycket så att de saftar sig.


3. Rör ihop vaniljkrämen av pulver och mjölk och ställ i kylen. Blanda torra ingredienserna till pajskalet och rör ihop med smöret till en smulig massa.


4. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform som är ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajen i 10 min. Blanda försiktigt hallonen med potatismjöl och (socker om du vill).


5. Ta ut pajen och låt svalna nästan helt, lägg vaniljkräm i botten, strö över hallonen och sedan degsmulor som är kvar. Grädda i ytterligare ca 20-30 min tills pajen fått fin färg. Servera när den svalnat med glass eller bara ät pajen som den är. MUMS MUMS!

Kul att se att min hallonpaj från Max blev mångas favoriter när man hade NOUW..

1 646 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla