Fika med Hanna Logo.png

Giraff rulltårta.

Hej Hej. Som ni har märkt så har det tagit sin lilla tid att svara på alla era kommentarer och recepten har inte kommit upp än. Varför är det så här??


För jag är inte mammaledig längre, utan nu har jag börjat att jobba igen. Har fått en 100% tjänst som vårdbiträde igen och gör även utbildningar. Jag jobbar långa dagar och kör även mycket kvällar och helger. Till och med alla röda dagar/högtider, när man kommer hem så vill man bara vara med familjen.


Mina lediga dagar ger mig sovmorgon (inte alltid), fixa här hemma, va med familjen och vänner. Så tid med att hinna svara er, ge recept och baka finns det inte mycket tid till.


Jag älskar mitt jobb, få ta hand om alla underbara gamlingar på boendet

I onsdags var det skolavslutning för sonen och hans klass som gick ur 3an.


Två föräldrar i klassen skulle bjuda på fika. Min kära väninna behövde hjälp, så jag fick även äran att bjuda sonens klass, inklusive lärarna och fritids lärarna på fika. Här kommer receptet:

Giraff rulltårta med drottningsylt: 3 ägg 1 1/2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 2 dl vetemjöl 0,25 dl vatten 3 msk kakao + 0,25 dl vatten 1 spritspåse / pipflaska


Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen 250-275˚C grader och klä en plåt med bakplåtspapper.


2. Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst.


3. Tillsätt resten av ingredienserna utom kakaon och bakpulver. Vispa snabbt ihop allt tills du får en slät smet, fyll upp spritspåsen eller pipflaska med 1-2 dl rulltårta smet.


4. Ta fram plåten med bakplåtspappret och börja spritsa ut giraff mönstret. (Titta på en mall eller bild för att se hur mönstret ser ut).


5. Sätt in plåten i mitten på ugnen och grädda den i 1 min! Ta ut plåten och låt den stå, dags för nästa steg.


6. Tillsätt kakaon + vattnet, bakpulvret i rulltårta smeten och vispa snabbt ihop till en slät smet. Häll ut smeten på plåten med giraffmönster och bre ut till ett jämt lager. 7. Sätt in plåten i mitten på ugnen och grädda rulltårtan i 4-5 minuter till. Lägg sen ett bakplåtspapper uppe på rulltårtan och en kall plåt. Vänd sen allt upp och ner. (bränn dig inte på den varma plåten), ta sen bort den varma plåten och flytta över rulltårtan till bakbordet.


8. Låt rulltårtan svalna av något, dra försiktigt bort bakplåtspappret från rulltårtan. (Med giraff mönstret), vänd bakplåtspappret upp och ner och lägg tillbaka den på rulltårtan igen.


9. Vänd sen rulltårtan upp och ner så att du får den släta sidan uppåt, dra bort bakplåtspappret och bre på ett jämt lager med drottningsylt.


10. Ta ena långsidan och rulla ihop till en rulltårta. Whola nu har du fått en giraff rulltårta. Servera dina gäster och hoppas att du får en lyckad relation från dom alla.


♤Lycka till och Njut av ditt nya bakverk♤

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla