Fika med Hanna Logo.png

Dammsugare/punschrulle rulltårta

Uppdaterat: 24 maj 2021

Idag är det den stora dagen för punschrulle eller dammsugare som man kallar dom för. Men vad kallar du dom för? Själv så säger jag dammsugare. Dessa godingar passar perfekt till fikat eller när man blir extra sugen på något gott. Dom blir så mycket godare och blir roligare när man bakar dom själv. Denna gången så blev det med citronsmak och en ny form: Dammsugare rulltårta, ja varför inte? Det behöver ju komma fram nya modeller på dammsugarna.

Ingredienser: 100 gram rumsvarmt margarin 1 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakaopulver 4 dl sockerkakssmulor (jag hade bakat en citronkaka) 1 tsk citronarom


Dekoration: 200 gran färgad marsipan 75 gram ljus/mörk choklad


Gör så här:

1. Vispa margarinet, florsocker, vaniljsocker, kakao tills allt har blandat sig.


2. Smula ner sockerkakan i smeten och tillsätt citronarom och vispa runt allt så det blandas noggrant. Ställ smeten åt sidan och börja färga marsipanen i önskad färg eller så kan du köpa färdig marsipan.


3. Kavla ut marsipanen så den blir 3 mm tjock. Klicka ut smeten på marsipanen och bre ut den så den täcker över allt. Ta sen ena ändan på marsipanen och börja rulla till en korv.


4. Lägg den på en tallrik och ställ in i kylen och låt den stå där i 1tim så allt stelnar. När det är 5min kvar så kan du börja med att smält chokladen i vattenbad eller i mikron.


5. Placera dammsugare rulltårtan på ett bakplåtspapper och ta en sked och ringa över dammsugare rulltårtan till ett snyggt mönster och ställ in i kylen tills ni ska äta den. ☂Lycka Till☂


141 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla