Fika med Hanna Logo.png

Cigaretts fimpar dessert

2021-02-21

Bland blir man riktigt sugen på konstiga dessert på en söndagskväll!

Skulle du våga äta en skål med fimpade cigaretter & ett glas whisky till detta?


#Tagga en vän som skulle gilla denna ljuvliga dessert en söndagskväll!

Vit choklad cigaretter:

100 gram vit choklad

45 gram glykos

Några droppar orange chokladfärg eller blanda röd/gul chokladfärg

Plastfolier

Bakplåtspapper


Gör så här:

1. Bryt chokladen i bitar och smält chokladen i mikron eller över vattenbad och dela upp chokladen i två skålar. Häll ner några droppar orange chokladfärg eller blanda ihop röd/gul chokladfärg tills du får rätt nyans på cigarett fimpen i ena skålen. Tillsätt halva mängde av glykosen i ena skålen och häll ner den andra mängden i den andra skålen.


2. Blanda ihop allt tills du får en deg som släpper från kanterna. Plasta in båda chokladleran med plastfolier och lägg in dom i kylen i 10 min tills dom har stelnat något.


3. Börja nu med den vita chokladleran och ta ut små bollar och börja forma till cigarettfimpar på den vita delen. Gör även formen så det ser ut som att du har fimpat en cigg. (Röker man själv så vet man ungefär storleken/tjocklek, röker man inte så får man gissa eller fråga nån som röker om det blir för svårt).


4. Lägg dom på ett ark med plastfolier och fortsätt sen med den orange chokladleran. 5. Gör nu cigarett fimpen och få till rätt tjocklek/längd. Gör även formen så det ser ut som att du har fimpat en cigg. (Röker man själv så vet man ungefär storleken/tjocklek, röker man inte så får man gissa eller fråga nån som röker om det blir för svårt).


6. Ta lite vatten på fimpens ena ända och tryck försiktigt på den vita delen. Fortsätt tills alla fimpar är klara och lägg dom sen på ett bakplåtspapper som ligger på en tallrik/skärbräda. Ställ in dom i kylen tills det är dags att använda cigaretterna.


Vit chokladmousse med vanilj/citron:

200 gram vit choklad

2 äggulor

1 citron + skal

3 tsk vaniljsocker

6 dl vispgrädde


Gör så här: 1. Bryt chokladen i bitar och smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Ställ chokladen åt sidan och låt den svalna av helt.


2. Vispa äggulorna, citronsaften, skalet i en skål tills allt blandar sig. Ställ åt sidan. 3. Vispa grädden med vaniljsockret tills du får mjuka och fasta toppar. Vänd ner chokladen i grädden och tillsätt äggblandningen i grädden. Vänd runt allt noggrant för hand eller vispa snabbt ihop allt med en elvisp.


4. Dela upp den vita chokladmoussen med vanilj/citron i små skålar eller glas till så många du ska bjuda på. Ställ in i kylen ca 1 tim tills moussen har stelnat.


Ätbar aska:

15-20 st Tom & Jerry kakor

Ätbart silver pulver

Ätbart svart pulverfärg/aktivt kol Ätbart grå pulverfärg Ätbart röd pulverfärg


Gör så här:

1. Häll Tom & Jerry kakorna i en matberedare och tillsätt lite svart/grå/silver pulverfärg/aktivt kol. Mixa tills du får ett pulver, här får man tillsätta alla ingredienser lite i taget och mixa.


2. Först ska du få till en lite mörkare aska som du får när du fimpar ciggen i verkligheten. Sen ska du få en lite ljusare aska som du ska strö uppepå för att få lite verklighetstroget på det hela. Men det finns inget rätt/fel färg/nyans på askan. Kör på tills du känner dig nöjd.


3. Häll den mörka askan i en skål och den ljusa i en annan skål.

Montering:

1. Ta fram dina skålar/glas med mousse från kylen, ta den mörka askan och häll ett tunt lager uppepå din mousse. Strö sen på med den ljusa askan och blanda lite lätt, ta nu ut dina cigarettfimpar ut från kylen.


2. Toppa/tryck ner lite lätt i askan i glasen så att det ser trovärdigt ut. Välj själv hur många fimpar du vill ha i skålarna/glasen. Servera dina gäster med ett glas whisky/äpple saft och njut.


47 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla