Fika med Hanna Logo.png

Chokladpaj med jordgubbar

Hej Hej..

Den perfekta desserten att bjuda dina gäster med! Det finns ju dom gånger man blir extra sugen på något gott. Men du står där utan ugn och blir besviken. Du letar runt i böcker och på Google efter ett recept som inte behövs ugn.

Men det var ju inte det du va sugen på. Utan du va ju sugen på en härlig chokladpaj med jordgubbar och toppa med lite härlig vit choklad på.


TIPS: Idag tipsar jag om ett härligt gott recept som du inte behöver baka i ugnen.


Vem känner du som skulle älska denna här kombination??

Jag skulle kunna få två stora bitar tack??

Måste ju tjuvstarta längtan till sommaren!

Pajskal 12-15 bitar: 200 gram mariekex 100 gram milk finger 100 gram kokosfett 2 tsk vaniljsocker


Chokladfyllning: 2 dl grädde 300 gram mjölkchoklad 1 tsk vaniljsocker


Topping: En låda med jordgubbar


Gör så här, pajskal: 1. Börja med att ta fram en pajform (välj önskad form).


2. Mixa eller krossa kakorna till en smulig massa och häll ner dom i en bunke med vaniljsockret. Smält kokosfettet i en kastrull (det går väldigt fort) eller i mikrovågsugn, häll sen kokosfettet i bunken med smulmassan och blanda runt ordentligt.


3. Tryck sen ut smulmassan i pajformen till ett jämnt lager och ställ in i kylen.Gör så här, chokladfyllning: 1. Hacka mjölkchokladen fint eller köper chokladknappar och ställ åt sidan. Häll upp grädden och vaniljsockret i en kastrull.


2. Hetta upp vaniljgrädden (det får inte koka). Blanda ner chokladen till en jämn smet och ta ut pajskalet från kylen.


3. Häll ner chokladfyllningen i pajskalet och ställ åt sidan.Gör så här, jordgubbar: 1. Skölj av jordgubbarna och torka dom lite lätt, skär av toppen och tryck ner i chokladfyllningen med toppen först.


2. Här kan du välja själv hur många du vill ha, men tänk på att fyllningen inte får rinna över pajskalet. Ställ sen in pajen i kylen och låt den stå i 2-3 timmar.

Gör så här, dekoration: 1. Ta ut pajen från kylen och riv över med vit choklad och servera ditt mästerverk för gästerna och njut. Mums mums!


7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla