Fika med Hanna Logo.png

Brigadeiro/Brigadeirão utan strössel

Idag fick det bli något extra gott. En härlig chokladtårta från Brasilien, jag gjorde den andra varianten som tar ytligare 6tim innan den blir klar. Så här är första steget från ugnen, nästa steg blir att den ska stå i kylen i 6tim innan man lägger på dekoration och serverar den. 😋


Brigadeiro/Brigadeirão ca 8 tim: 4 äggulor 2 1/2 dl kakao 1 kondenserad mjölk 1/2 dl mjölk


Behöver: Sockerkaksform Smör Strösocker


Dekoration: Valfritt strössel


Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 180°C grader.

2. Smörj sockerkaksformen och häll i strösocker i formen och skaka runt så det täcker över allt.

3. Ta fram en matberedare eller en blender. Blanda ner alla ingredienser och mixa till en slätt smet och allt ska blandas ordentligt. Häll sen smeten i formen och täcker över med aluminiumfolier.

4. Placera sockerkaksformen i en större form. Häll på varmvatten i den stora formen så vattennivån kommer till halva sockerkaksformens kant. Ställ in formen i mitten på ugnen och grädda i 1tim och 30min.


5. Lyft sen ut sockerkaksformen ur vattenbadet och låt den svalna av helt. Sen täcker du formen med aluminiumfolier eller plastfolier och ställ in i kylen i 6tim.


6. Det går även bra att ha den i kylen över natten.

Utan strössel:

7. Ta ut din Brigadeiro/Brigadeirão ut från kylen och skaka den lite lätt i formen så den börjar att släppa från kanterna i formen.


8. Ta serveringsfatet och lägg den uppepå formen, vänd den upp och ner så Brigadeiro/Brigadeirão på hamnar på serveringsfatet och servera den. Njut Njut!


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Påsktårta