Fika med Hanna Logo.png

Brigadeiro/Brigadeirão med strössel

Solen skiner och man blev sugen på att baka denna chokladbomben igen. Fast nu testade jag att göra den snabba varianten. En härlig chokladtårta från Brasilien och toppade den med chokladströssel. Mums mums

Recept till en stor Brigadeiro/Brigadeirão med strössel: 1 bruk kondenserad mjölk 1 burk med mjölk (använd den tomma burken från kondenserad mjölk) 4 ägg 2 msk strösocker 40 gram rumstempererat smör 2 dl kakao

Du behöver: 1 stor sockerkaksform 1 klick med smör 1-2 burkar chokladströssel Matberedare/Blender En djup ugnsform Varm vatten Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 175-180°C grader.

2. Smöra ordentligt och över allt i sockerkaksformen.

3. Ta fram matberedaren/blender och häll i alla ingredienser och mixa till en slätt smet och se till så allt blandar sig ordentligt. Häll smeten i sockerkaksformen och ställ den i mitten på ugnsformen.


4. Ställ den i mitten på ugnen och häll i varmt vatten i ugnsformen så vattennivån kommer till halva kanten på sockerkaksformen. Grädda brigadeiro/brigadeirão i 1tim och 30min - 2 tim tills den har stelnat.


5. Tänk på att alla ugnar är olika och tiden kan variera. Lyft försiktigt ut allt från ugnen och lyft sen ut sockerkaksformen från vattenbadet.


6. Ställ den på ett underlägg och ta en grytlapp och skaka den lite lätt för att se så att den har stelnat och släpper från kanterna. Låt nu den svalna i rumstemperatur tills du kan ta i formen.


7. Ta uppläggningsfatet och lägg den uppe på formen och vänd den upp och ner.


8. Nu kommer spänningen, när du lyfter upp sockerkaksformen så ska du ha en lyckad brigadeiro/brigadeirão.


9. Ta nu strösslet och häll den över allt så den täcker allt. Skär sen upp lagom tjocka skivor och servera. Mums Mums. ✩Lycka Till Nu


10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Påsktårta