Fika med Hanna Logo.png

Blodpudding - Dessert

När man va liten så åt vi blodpudding på detta sättet tills man slutade att äta. För det blev mer usch i min syn & smak till denna maträtt. Men många tycker än idag att detta är super gott. Som tur e så kan man njuta av min speciella och mycket godare: chokladpudding!


Om Aktivt kolpulver från Special Ingredients

Vårt aktiva kolpulver är av hög kvalitet, ultrafint och från ekologiska kokosnötsskal. Det varken smakar eller luktar, men ger en härligt svart färg till allt du tillsätter det till. Du kan använda den till bröd, glass, drinkar, geléer – det mesta egentligen. För att framställa det här kolpulvret bränner man skalen på kokosnötter vid extremt höga temperaturer och sen raffinerar det som är kvar. Många kockar använder det för att skapa konstraster och effektfulla rätter. Det här är verkligen en rolig och användbar ingrediens.


Användning

Tillsätt så mycket som behövs och arbeta in det i produkten.


Innehåll: 100% Aktivt kolpulver från ekologiska kokosnötter Förvaras torrt, svalt och mörkt.

Kontaktade The Kitchen Lab: Hej Hanna! Tack för viktig fråga.

Vårt aktiva kolpulver är extremt rent (gjort av kokosnötter) och avsett för att färga livsmedel, så på så sätt är det ingen fara. När man färgar livsmedel behövs bara en väldigt liten mängd. Vissa använder dock för mycket kolpulver och överdoserar med flit för att dom tror att det kan vara nyttigt, och då kan det bli problem eftersom det binder till i princip allt. Vi är ju inga läkare och vågar inte garantera att det är riskfritt i kombination med läkemedel - det beror ju på typ av medicin och dosering också. Är man orolig skulle DU kanske kolla med vårdguiden vad dom säger, dom borde ha bättre koll på just läkemedelsbiten.

Chokladpudding:

2 1/2 dl kallt vatten

2 dl mjölk

3 dl vispgrädde

1/2 dl strösocker

1/2 dl brun farin strösocker

1 dl kakao

125 gram mjölkchoklad av finare sort

2 tsk agar agar

1 1/2 tsk Aktivt kolpulver – Special Ingredients (Du kan byta ut det mot svart karamellfärg/pastafärg)

Lite salt


Tillbehör: 1 st Sockerkaksform med en rundbotten

Plastfolier

Rårörda lingon


Gör så här:

1. Blanda ner alla ingredienser i en lagom stor kastrull och värm på medelhögvärme. Vispa hela tiden och låt allt sjuda i 5-6 min, se till att du inte bränner puddingsmeten i botten.


2. Täck din sockerkaksform botten med 2 lager plastfolier.


3. Häll ner puddingsmeten i sockerkaksformen och täck sen med ett lager med plastfolier. Ställ in i kylen/jordkällare eller i ett kallförråd för skafferi och låt den stelna i 7-10 tim.


4. Ta bort plastfolien på toppen och lägg en skärbräda uppepå sockerkaksformen och vänd den sen upp och ner. Lyft bort sockerkaksformen och ta sen bort plastfolien runt chokladpuddingen.


5. Skär upp skivorna i valfri tjocklek och lägg upp 2-3 st skivor på varje tallrik och lägg en klick med rårörda lingon uppepå. Servera dina gäster och njut av den super goda blodpuddingen.92 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla