Fika med Hanna Logo.png

Ätbar frottéhandduk.

Hahaha, jag försökte mig på att göra en ätbar frottéhandduk! Tänk vad lätt det kan vara att göra en god dessert på få ingredienser & tid.

- Detta kanske blir barnens favorit mellanmål!

Pannkakor ca 6-8 st:

1 ägg

3 dl mjölk

1/2 tsk salt

2 dl vetemjöl

Smör till stekning


Gör så här:

1 . Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare/blender eller kör med stavmixer.


2. Lägg en klick smör i pannan om det behövs och stek upp tunna pannkakor, lägg dom sen på en bricka/tallrik. Låt pannkakorna bli kalla innan du lägger på fyllningen!


Fyllning: 5 dl vispgrädde

1 dl philadelphiaost (kan uteslutas) 2 msk florsocker

1/2 msk vaniljsocker

1-2 ask med färska hallon/andra bär


Gör så här:

1. Blanda ner vispgrädde, florsocker, vaniljsocker i en skål och vispa grädden tills du får mjuka & fasta toppar på grädden. 2. Tillsätt philadelphiaost och vänd runt i grädden.


3. Lägg ut en pannkaka på skärbrädan och bre ut ett lagom lager med grädde längst mitten på pannkakan.


4. Toppa med så många bär du vill ha, vik sen in 2-3 cm kanterna som är längst med grädden. Rulla sen ena kortsidan till den andra, Försök att få formen på en ihop rullad handduk. Lägg den sen på brickan, fortsätt så med resten och lägg in dom sen i kylen i 15-20 min tills fyllningen har fått stelna något eller helt. Få själva frottéhandduken:

1 paket med florsocker & trådsil/tesil Gör så här: 1. Ta ut dom ihop rullade pannkakorna från kylen och lägg fram så många tallrikar du behöver.


2. Lyft upp pannkakan uppåt när den ligger ner, pudra ändarna med florsocker så det täcks hyggligt bra.


3. Lägg sen ner hela pannkakan ner och pudra hela pannkakan med florsocker, flytta den sen försiktigt till tallriken. Fortsätt sen med dom andra och servera dina frottéhanddukar!

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla